Congresul statului Florida adoptă o lege care restrânge accesul la armele de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul din Florida a adoptat o lege care restrânge accesul la arme de foc şi deschide calea înarmării anumitor profesori şi unor membri ai personalului şcolar, în urma sângerosului atac armat de la Parkland, scrie AFP.

Unii dintre supravieţuitori şi părinţi ai victimelor se aflau la momentul respectiv, miercuri, la Washington, pentru a-i îndemna pe congresmenii americani să înăsprească legislaţia cu privire la armele de foc, în contextul în care dezbaterea relansată de acest măcel se loveşte de disensiuni profunde ce blochează de ani de zile orice avansare în această problemă.

În urma unei scurte victorii în Senatul Floridei luni, ”legea securităţii publice Marjory Stoneman Douglas” - numele liceului în care au fost ucise 17 persoane pe 14 februarie - a fost aprobată cu 67 de voturi la 50 de Camera Reprezentanţilor de la nivelul acestui stat situat în sud-estul ţării.

Pentru a intra în vigoare, legea este necesar să fie ratificată de către guvernatorul Floridei Rick Scott, iar republicanul nu a anunţat încă dacă se va opune partidului său prin veto.

Rick Scott s-a opus în mod public propunerii preşedintelui Donald Trump de înarmare a profesorilor ca răspuns la atacuri armate ce îndoliază cu regularitate şcoli americane.

Legea 7026 creşte de la 18 la 21 de ani vârsta de la care tinerii pot cumpăra orice fel de armă, o măsură împotriva căreia s-a ridicat puternicul lobby al armelor de foc National Rifle Association (NRA).

Ea interzice, de asemenea, dispozitivele "bump stocks", care permit unei puşti semiautomate să tragă în rafale cvasiautomate şi prevede consolidarea finanţării îngrijirilor psihologice.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite