Conducerea unei şcoli din Statele Unite ameninţă profesorii care se vaccinează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 300 de elevi sunt înscrişi la Centner Academy. foto: shutterstock
Aproape 300 de elevi sunt înscrişi la Centner Academy. foto: shutterstock

Conducerea unei şcoli private din Miami le-a cerut angajaţilor să amâne vaccinarea împotriva Covid-19 până la sfârşitul anului şcolar, iar dacă se decid să se imunizeze ei nu vor mai fi primiţi anul viitor. Conducerea face acuzaţii nefondate despre vaccinurile anti-covid, atribuind informaţiile false OMS-ului.

Angajaţii Centner Academy, din Miami au primit o scrisoare de la directorul şi co-fondatorul şcolii, Leila Centner, în care cita Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul de Prevenire şi Control a Bolilor, dar şi Institutul Naţional de Sănătate şi Food and Drug Administration. Scrisoarea conţinea acuzaţii grave şi nefondate la adresa vaccinurilor anti-Covid-19 care contrazic studii şi dovezi despre siguranţa şi eficienţa vaccinurilor, deşi cele patru agenţii au susţinut faptul că vaccinarea este cea mai bună metodă de luptă împotriva Covid-19, transmite observatorulnews.ro.

Centner a susţinut în scrisoare că „vor trece ani buni până când vom avea informaţii de încredere cu privire la efectele pe termen scurt sau lung ale vaccinurilor”. Scrisoarea mai face referire şi la diverse „efecte adverse pe care oamenii nevaccinaţi le pot avea dacă interacţionează cu persoanele vaccinate” şi încheie prin a ruga angajaţii să „aştepte până se termină anul şcolar” pentru a fi vaccinaţi. Profesorii care se vaccinează după finalul anului „nu vor putea să revină la şcoală până când studiile clinice sunt complete (dacă postul mai e liber până atunci”, mai scrie în mesaj, ignorând sfaturile şi directivele din partea guvernului federal şi statal, precum şi ale Departamentului de Sănătate din Miami, care cer tuturor persoanelor cu vârste peste 16 ani să fie vaccinate.

Deşi mai multe universităţi private şi publice din Statele Unite au o abordare complet diferită de cea a Centner Academy şi le cer elevilor şi profesorilor să se vaccineze cât mai rapid posibil pentru a reveni la normalitate, şcoala soţilor Cetner sprijină „libertatea medicală în privinţa vaccinurilor obligatorii”, conform unei postări de pe site-ul oficial. O postare care, de asemenea, face afirmaţii nefondate la adresa vaccinurilor în general.

Centner Academy, fondat de Centner şi soţul ei, David, s-a descris în anul 2019, ca „prima şcoală a fericirii”. Aproape 300 de elevi sunt înscrişi la această şcoală gimnazială, unde taxele ajung până la 30.000 de dolari pe an.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite