CNN: Majoritatea americanilor consideră că ţara se îndreaptă în direcţia greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă / Shutterstock
Foto Arhivă / Shutterstock

Majoritatea americanilor sunt nemulţumiţi de situaţia din SUA şi descriu economia ca fiind slabă, indică un nou set de sondaje, citate de CNN.

Într-un sondaj AP-NORC publicat miercuri, 85% dintre adulţii din SUA spun că lucrurile din ţară se îndreaptă în direcţia greşită, doar 14% cred că lucrurile merg în direcţia corectă, o viziune mai pesimistă decât în ​​luna mai, când 78% au spus că lucrurile se îndreaptă în direcţia greşită şi 21% că lucrurile se mişcă în general în direcţia corectă.

În prezent, atât 92% dintre republicani, cât şi 78% dintre democraţi sunt nemulţumiţi de direcţia ţării -- cel mai mare procent în rândurile democraţilor de când preşedintele Joe Biden a preluat mandatul anul trecut.

Doar 20% dintre americani descriu economia naţiunii ca fiind bună, 79% o consideră slabă, potrivit sondajului AP-NORC. Acest sentiment, de asemenea, este relativ bipartizan, atât 90% dintre republicani, cât şi 67% dintre democraţi descriind economia ca fiind slabă.

Un sondaj Reuters/Ipsos, de asemenea, publicat miercuri, constată o nemulţumire în creştere, în special în rândul democraţilor, în zilele care au urmat deciziei Curţii Supreme a SUA care anulează dreptul constituţional federal la avort. În acel sondaj, 62% dintre democraţi spun că lucrurile din ţară sunt pe drumul greşit, faţă de 49% săptămâna precedentă. În schimb, 86% dintre republicani spun că lucrurile sunt pe drumul greşit, în scădere uşor faţă de 94% în săptămâna precedentă.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Joe Biden, media sondajelor CNN Poll of Polls realizată în a doua jumătate a lunii iunie relevă că 38% dintre americani aprobă activitatea preşedintelui, în timp ce  57% o dezaprobă, similar cu evaluările de la începutul lunii.

În sondajul AP-NORC, 28% dintre adulţii din SUA aprobă prestaţia lui Biden în ceea ce priveşte economia - cea mai scăzută cotă de până acum în acest sondaj -- 36% aprobă acţiunile sale în ceea ce priveşte în politica privind armele şi 53% aprobă felul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

Sondajul CNN Poll of Polls este o medie a celor mai recente cinci sondaje naţionale privind activitatea preşedintelui.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite