Ce pot face oamenii pentru un selfie. Turiștii își riscă viața pentru a-și face poze cu un termometru uriaș din SUA

0
Publicat:

Sub alerta de caniculă, turiștii își riscă viața pentru a-și face selfie-uri cu un termometru uriaș în National Park Death Valley, SUA, relatează Business Insider. 

Parcul National Death Valley e la granita dintre statele California si Nevada FOTO AFP
Parcul National Death Valley e la granita dintre statele California si Nevada FOTO AFP

Peste 106 milioane de oameni din SUA au trăit sub alertă de căldură în această săptămână, potrivit MSNBC, iar Phoenix tocmai a stabilit un record cu 19 zile consecutive în care s-au înregistrat peste 43 de grade Celsius. 

Dar cel mai fierbinte loc dintre toate este National Park Death Valley, celebra locație toridă de la granița dintre California și Nevada. Temperaturile de aici au ajuns și la peste 54 de grade Celsius în această săptămână, depășind recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată - 56 de grade - care a fost stabilit la Furnace Creek, în California, în iulie 1913. Recent, temperaturile din Death Valley au atins chiar și 48 de grade în mijlocul nopții, ceea ce ar putea fi recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la miezul nopții.

Dar aceste recorduri nu îi descurajează pe turiști. De fapt, oamenii se adună în deșert pentru a vedea cum se simt aceste temperaturi record și pentru a face fotografii cu un punct de reper local: un termometru uriaș.

La un moment dat, la începutul acestei săptămâni, un reportaj de la Weather Channel a arătat mai multe persoane curajoase care au făcut drumeții prin deșert pentru a sta lângă termometrul care indica 56 de grade. Potrivit unui paznic al parcului care a vorbit cu The Weather Channel, turiștii „vor să simtă cum este să trăiești într-un loc atât de extrem”.

Potrivit sursei citate, este posibil ca termometrul să exagereze puțin lucrurile, serviciul parcului a explicat că acesta indică câteva grade mai mult decât temperatura reală din cauza cadrului metalic. Astfel, chiar dacă afișajul a depășit 54 de grade în mai multe zile din această săptămână, cea mai mare temperatură oficială a fost de 53 de grade duminică, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Totuși, temperaturile nu sunt o glumă. La începutul acestei luni, un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort în mașina sa în Death Valley. Mașina avea două cauciucuri dezumflate și se crede că bărbatul a murit din cauza căldurii extreme. Potrivit Serviciului Parcurilor Naționale, aerul condiționat din mașină nu funcționa.

Serviciul Parcurilor Naționale avertizează oamenii pe site-ul lor să „fie pregătiți pentru o călătorie” și explică riscurile asupra sănătății. 

„Bolile legate de căldură variază de la simptome tratabile, cum ar fi erupțiile cutanate cauzate de căldură și arsurile solare, până la accidentul vascular cerebral provocat de căldură, care poate duce la deces dacă nu este tratat rapid”, notează sursa citată. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite