Casa Albă avertizează Congresul: „În lipsa unei acțiuni, rămânem fără bani și fără timp pentru Ucraina”

0
Publicat:

Directorul pentru Buget de la Casa Albă, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului SUA, că Washingtonul a intrat în criză de timp și de bani pentru a ajuta Ucraina să reziste în fața Rusiei.

Congresul SUA FOTO Arhivă
Congresul SUA FOTO Arhivă

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane”, a transmis Young.

„Nu există un vas magic de fonduri disponibile pentru a face față acestui moment. Am rămas fără bani - și aproape fără timp”, a insistat oficialul american de rang înalt, potrivit Reuters.

Statele Unite sunt de departe cel mai important donator de ajutoare militare pentru Ucraina, cu un total de 44,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022, notează AFP.

Ultimul ajutor anunțat de Statele Unite pentru Ucraina datează de acum două săptămâni și este în valoare de 100 de milioane de dolari.

Președintele american Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor Statelor Unite.

Unii republicani, a căror tabără controlează Camera Reprezentanților cu o majoritate restrânsă, blochează adoptarea noului buget din diverse motive. Totuși, potrivit lui Mike Johnson, bugetul va fi adoptat până la Crăciun, întrucât nu i se va permite lui Vladimir Putin să traverseze Europa.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite