Biserica din Charleston unde nouă persoane au fost ucise, redeschisă pentru serviciul religios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica din Charleston, statul Carolina de Sud, unde miercuri noaptea nouă persoane au fost asasinate de tânăr de 21 de ani a fost redeschisă, duminică, serviciul religios, pentru prima dată după tragedia din urmă cu patru zile, potrivit AFP şi Reuters.

Securitatea a fost consolidată la biserica metodistă episcopală Emanuel, veche de 200 de ani, unde Dylann Roof a petrecut o oră în studiul Bibliei cu credincioşii înainte de a deschide focul miercuri noaptea, potrivit Reuters. 

Tânărul american este acuzat de asasinarea a nouă persoane. Victimele sunt şase femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 87 de ani.

Roof pare să fi scris un manifest rasist, pozând cu arma în mână sau în faţa muzeului militar confederat. Fotografiile şi textul au apărut sâmbătă pe un site, iar Reuters precizează că nu a putut stabili cine a creat pagina web sau să confirme autenticitatea fotografiilor postate.

Textul postat pe site arată opinia atacatorului privind superioritatea albilor şi precizează că aceştia nu au motive să se simtă vinovaţi pentru modul în care îi tratează pe afro-americani. Autorul oferă „o explicaţie” pentru comiterea unei acţiuni nespecificate.

Printre fotografiile postate pe site este şi un prim-plan al unei arme de calibrul 45, acelaşi tip de armă cu care poliţia susţine că s-a comis atacul armat de la Charleston.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite