Bilanţul morţilor în clubul din Oakland a crescut la 33 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focul care a devastat clubul din Oakland, California, în timpul unui eveniment a luat deja 33 de vieţi, iar bilanţul este posibil să crească, au spus autorităţile duminică, după ce o echipă de investigatori a ajuns la faţa locului, iar 70% din clădire nu a fost încă cercetată, scrie CNN.

Cel puţin 33 de persoane au fost confirmate moarte, inclusiv adolescenţi şi fiul unui deputat, în incendiul masiv care eviscerat depozitul convertit, în weekend, în spaţiul unei petreceri dance electronic.

Numărul morţilor este aşteptat să crească în timp ce echipajele de căutare răscolesc epava clădirii cu două etaje. Aproximativ 30% din clădire a fost examinată până duminică după-amiază, au declarat oficialii într-o conferinţă de presă, iar multe victime ar mai putea fi găsite în restul de 70% din spaţiu care a rămas de cercetat.

Ar putea dura săptămâni până vor fi identificate victimele prin intermediul ADN-ului şi al înregistrărilor dentare, au spus oficialii. Ei au cerut familiilor să păstreze potenţiale mostre de ADN, precum piepteni şi periuţe de dinţi, pentru a ajuta la identificări.

Primele opt victime ale incendiului au fost identificate duminică noaptea. Una dintre ele este un minor în vârstă de 17 de ani, al cărui nume nu va fi eliberat.

O echipă de urmărire penală a ajuns la locul incidentului ca o măsură preliminară, a declarat primarul din Oakland, Libby Schaaf.

Căutarea pentru recuperarea corpurilor victimelor ar putea fi lungă şi grea, deoarece pompierii lucrează pentru a elimina resturile „literalmente găleată cu găleată într-un mod metodic, grijuliu, atent şi plin de compasiune”, a declarat şeful pompierilor din Oakland, Melinda Drayton.

Chiar şi după au stins incendiul sâmbătă, pompierii au considerat clădirea prea nesigură pentru o intervenţie de urgenţă, aşa că nu au putut intra. Oficialii spun că acoperişul s-a prăbuşit pe etajul al doilea şi apoi alte părţi s-au prăbuşit pe primul etaj.

Oficialii încă sunt nesiguri câţi oameni se aflau în clădire la momentul incendiului şi câte alte victime vor mai fi găsite. 

Drayton, care a servit în departament 19 ani, a numit incidentul unul dintre cele mai mortale incendii din istoria oraşului. Un incendiu din Oakland Hills, din 1991, a ucis 25 de persoane. Focul este considerat cel mai grav din Statele Unite de la incendiul din 2003 când 100 de oameni au pierit într-un  club din Rhode Island.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite