Biden spune că nu ştie dacă va merge în Ucraina. SUA pregăteşte un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 800 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden a declarat pentru reporterii din Portsmouth, New Hampshire, că nu este sigur dacă va călători în Ucraina.

Biden a fost invitat de mai multe ori de către preşedintele Zelenski să meargă în Ucraina, dar momentan Casa Albă a afirmat că în Ucraina este plănuită vizita unui membru al administraţiei Biden.

„Răspunsul este, nu ştiu. (...) Am fost în Ucraina de multe ori, doar că nu am fost acolo recent” a declarat Biden.

În urmă cu câteva zile oficiali de la Casa Albă infirmau zvonurile conform cărora Biden ar urma să aibă o vizită la Kiev. 

SUA pregătesc un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari. Joe Biden a declarat în timpul vizitei de la New Hampshire că intenţionează să trimită mai multă artilerie în Ucraina. 

Un înalt oficial al administraţiei Biden a declarat că noul pachet ar urma să fie aprobat în următoarele 36 de ore, deşi alte surse au afirmat că decizia ar urma să fie luată în următoarele zile, conform CNN. 

Administraţia Biden lucrează pentru pune la dispoziţie asistenţă Ucrainei cât mai rapid deoarece consideră că războiul cu Rusia se află într-o etaoă critică, iar acest ajutor militar ar putea face diferenţa contra atacurilor agresive lansate de ruşi în ultimele zile pe frontul estic ucrainean. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite