Video Biden spune că nu crede că va exista un „război total” în Orientul Mijlociu: „Cred că îl putem evita”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Președintele Joe Biden a declarat că nu crede că va exista un „război total” în Orientul Mijlociu, o regiune care a fost tensionată pe fondul atacurilor Israelului în Gaza și Liban și al escaladării tensiunilor dintre aliatul american și Iran.

Președintele SUA Joe Biden FOTO: EPA EFE
Președintele SUA Joe Biden FOTO: EPA EFE

Președintele american spune că un astfel de război poate fi evitat, dar că trebuie să se facă mai mult pentru a se asigura acest lucru, potrivit Reuters.

Întrebat cât de încrezător este că un astfel de război poate fi evitat, el a făcut o pauză și le-a spus reporterilor: „Cât de încrezător sunteți că nu va ploua? Uite, nu cred că va fi un război total. Cred că îl putem evita”. Șeful de la Casa Albă a adăugat: „Dar mai sunt încă multe de făcut, multe de făcut”.

Când a fost întrebat dacă ar trimite trupe americane pentru a ajuta Israelul, el a răspuns: „Am ajutat deja Israelul. Vom proteja Israelul”.

Cea mai recentă vărsare de sânge în conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani a fost declanșată de atacul militanților palestinieni Hamas din 7 octombrie 2023, care a ucis 1 200 de persoane, dintre care aproximativ 250 au fost luate ostatice, potrivit calculelor israeliene.

Atacul ulterior al Israelului asupra Gazei guvernate de Hamas a ucis peste 41 000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, și a strămutat aproape întreaga populație a Gazei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite