Barack Obama este hotărât să susţină proiectul de interzicere a armelor de asalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de lege iniţiat de o senatoare democrată, menit să interzică vânzarea, transferul, fabricarea şi importul a peste 100 modele de arme de asalt este susţinut de către preşedintele american, Barack Obama.

Vestea a apărut la doar câteva zile după masacrul petrecut într-o şcoală primară din oraşul Newtown, statul Connecticut, tragedie în urma căreia au murit 27 de persoane, dintre care 20 de copii.

Preşedintele Obama „susţine activ iniţiativa senatoarei Dianne Feinstein de a prezenta o lege care să reintroducă interzicerea armelor de asalt”, a declarat în cursul briefingului de presă zilnic purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, ca răspuns la o întrebare legată de viitoarele demersuri ale preşedintelui în domeniul controlului armelor, a anunţat marţi Casa Albă, preluată de AFP.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Obama este de acord şi cu interzicerea încărcătoarelor de mare capacitate, ce pot conţine zeci de cartuşe. Nici persoanelor fără licenţă nu le va mai fi permis să vândă arme.

Lista armelor interzise de propunerea senatoarei Feinstein vizează puşti şi pistoale semiautomate, în timp ce încărcătoarele cu mai mult de 10 gloanţe vor fi şi ele scoase în afara legii. Cele aflate în posesia lui Adam Lanza, criminalul din Newtown, puteau conţine cu mult mai multe.

Proiectul va fi prezentat de Dianne Feinstein în prima zi a viitoarei sesiuni a Congresului, la 3 ianuarie. Una dintre specificaţii este aceea că doar armele noi vor cădea sub incidenţa noii legi, fiind exceptate peste 900 de modele folosite pentru vânătoare sau sport, precum şi armele istorice şi manuale, conform Agerpres.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri