Barack Obama, despre acordul nuclear cu Iranul: Alegerea pe care o avem este între diplomaţie şi război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, miercuri, în cadrul unui discurs, faptul că acordul nuclear cu Iranul este o şansă oferită căi căii diplomatice de a face politică şi evitarea căii războiului.

„Alegerea pe care o avem este între diplomaţie şi război - poate nu mâine, poate nu peste trei luni, dar curând”, a declarat Obama, citat Fox News.

Preşedintele american a amintit că o parte dintre cei care astăzi critică acordul cu Iranul au fost pentru războiul din Irak, ceea ce arată duplicitatea lor. 

„Cum putem avea conştiinţele împăcate, cum am putea justifica un război înainte de a testa alternativele diplomatice?”, a adăugat preşedintele Statelor Unite.

„Am obţinut un aranjament detaliat care va bloca în mod permanent tentativele Iranului de a obţine arme nucleare. Sunt blocate toate posibilităţile Iranului de a avea arme atomice”, a mai spus liderul de la Casa Albă. 

Obama a criticat, oarecum ironic, atitudinea Israelului faţă de această chestiunea care, în mod normal, ar duce la detensionarea situaţiei din zona ţărilor musulmane, spunând că cele afirmate de prmeierul Benjamin Netanyahu sunt idei greşite. 

„Israelul este singura ţară din lume pe care o ameninţă Iranul, în repetate rânduri...că o va şterge de pe faţa pământului”, a declarat pentru FoxNews fostul ambasador al Israelului în Statele Unite.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite