Barack Obama anunţă prima vizită în Arctica a unui preşedinte american, în lupta contra încălzirii globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama este primul preşedinte american care va vizita Arctica
Barack Obama este primul preşedinte american care va vizita Arctica

Preşedintele Barack Obama anunţă că urmează să efectueze o vizită în Arctica, prima în istorie a unui şef de stat american, dorind astfel să-i îndemne pe liderii lumii să facă mai mult în lupta împotriva modificărilor climatice, relatează AP în pagina electronică.

Obama intenţionează să viziteze Alaska la sfârşitul lui august. El va susţine un discurs la un summit al liderilor din Arctica, la Anchorage, şi va efectua o vizită în Arctica.

Potrivit Casei Albe este vorba despre prima vizită din istorie a unui preşedinte american în funcţie în nordul Alaskăi, în Arctica.

Obama afirmă, într-o înregistrare video postată pe o reţea de socializare, că vizitează regiunea deoarece locuitorii Alaskăi se află în prima linie a modificării climatice.

El trage un semnal de alarmă în legătură cu topirea gheţarilor şi dezgheţarea permafrostului şi subliniază că sate întregi şi moduri de viaţă sunt în pericol.

Preşedintele american urmează să efectueze această vizită în contextul în care depune eforturi să obţină susţinere pentru planul său, criticat de unii, vizând încetinirea încălzirii globale, inclusiv prin reducerea poluării provocate de către centralele electrice la niveluri fără precedent.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite