Autorul masacrului de la Charleston a fost condamnat la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dylann Roof, autorul masacrului de la o biserică metodistă din Charleston (Carolina de Sus), unde nouă persoane au fost ucise într-o atac rasial, a fost condamnat la moarte, scrie The Guardian.

Roof a fost condamnat luna trecută pentru 33 de acuzaţii federale, inclusiv crimă motivată de ură, după ce a deschis focul asupra a nouă persoane de culoare dintr-un grup de studii biblice din biserică.

El este prima persoană care se va confrunta cu o execuţie după o condamnare ce priveşte infracţiuni motivate de ură. Juriul a dat verdictul după trei ore de deliberare, marţi, anunţând decizia ca Roof să fie executat.

Într-o declaraţie, echipa de apărare a lui Roof şi-a exprimat simpatia pentru „toate familiile care au fost atât de grav rănite de acţiunile lui Dylann Roof”.

Familia lui Roof a emis, de asemenea, o declaraţie. ”Îl vom iubi mereu pe Dylann”, au spus ei, adăugând: „Vom lupta atâta timp cât vom trăi pentru a înţelege de ce a comis acest atac oribil, care a provocat atât de multă durere atâtor oameni buni. Dorim să ne exprimăm durerea pe care o simţim pentru victimele crimelor sale şi simpatia noastră pentru multele familii pe care le-a rănit”.

Când verdictul a fost citit, Roof nu a arătat nicio emoţie. El va fi condamnat în mod oficial miercuri.

Mai devreme, marţi, Roof a spus instanţei că nu era sigur „ce bine ar face” să ceară juraţilor petrecerea vieţii în închisoare în loc de executare, arătând că nu are remuşcări pentru masacru.

În argumentul său final în faţa juraţilor, Roof, un bărbat alb în vârstă de 22 de ani, a declarat că a simţit că a trebuit să efectueze omorurile din 17 iunie 2015. „Eu încă mai simt că trebuia să fac acest lucru”, a spus el. Menţinându-şi convingerile rasiste, el a spus: „Oricine urăşte ceva în mintea sa are un motiv bun pentru asta”.

Procurorii au declarat că Roof merită execuţie pentru că a mers la biserica istorică Emanuel AME din Charleston, Carolina de Sud, cu un pistol şi o „inimă plină de ură”.

Masacrul a şocat naţiunea şi a reaprins o dezbatere despre relaţiile rasiale şi steagul Confederaţiei.

Roof nu şi-a explicat acţiunile juraţilor, dar în mărturisirea pentru FBI a spus că speră să aducă înapoi segregarea sau să înceapă un război, iar el a fost fotografiat ţinând steagul de luptă, care pentru mulţi este un simbol al urii.

Tragedia a dus la eliminarea steagului din primăria din Carolina de Sud, unde a stat ridicat timp de 50 de ani.

În data de 17 iunie, 2015, Roof a stat timp de 40 de minute cu enoriaşii din biserica Emanuel AME din Charleston care s-au adunat pentru o întâlnire de studiu biblic, înainte de a deschide focul când ei au închis ochii pentru a se ruga. Roof a apăsat pe trăgaci de 75 de ori, ucigând 9 persoane de culoare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite