Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, apreciază creşterea reprezentării femeilor în noul Cabinet

0
Publicat:

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, apreciază creşterea reprezentării femeilor în noul Cabinet al României.

Ambasadorul SUA în România, mesaj pentru noul Guvern: Foto: Inquam
Ambasadorul SUA în România, mesaj pentru noul Guvern: Foto: Inquam

"Aplaudăm noul guvern al României pentru creşterea numărului de femei miniştri de la 2 la 5. Este un pas important în direcţia diversităţii şi a egalităţii de gen, la cel mai înalt nivel al guvernului. SUA vă sunt alături în calitate de partener şi aliat", a transmis Kathleen Kavalec pe twitter.

Aplaudăm noul guvern 🇷🇴 pentru creșterea numărului de femei miniștri de la 2 la 5. Este un pas important în direcția diversității și a egalității de gen, la cel mai înalt nivel al guvernului. 🇺🇸 SUA vă sunt alături în calitate de partener și aliat. #Femeiînpolitică

— Ambassador Kathleen Kavalec (@USAmbRO) June 15, 2023

Cabinetul Ciolacu, a fost învestit cu 290 de voturi de Parlament, are în componență un număr de 5 femei. Social Democrații au în noul Executiv o singură reprezentantă a sexului frumos, respectiv Gabriela Firea, la Ministerul Familiei. Liberalii, în schimb, vor avea 4 femei în noul Guvern. Este vorba de Alina Gorghiu la Justiție, Luminița Odobescu la Externe, Raluca Turcan la Cultură și Ligia Deca, ce va conduce în continuare Ministerul Educației.

Aceasta l-a felicitat totodată pe premierul Ciolacu pentru formarea noului Cabinet.

 "Aşteptăm cu nerãbdare sã colaborăm cu dumneavoastră şi întreaga echipă pentru a continua parteneriatul strategic puternic dintre Statele Unite şi România, care rămâne solid", se mai aratã în mesajul diplomatului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite