Alertă la Casa Albă: Un bărbat a sărit gardul Casei Albe în timp ce familia Obama sărbătorea Ziua Recunoştinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a sărit gradul şi a intrat pe peluza Casei Albe joi, în timp ce preşedintele american Barack Obama sărbătorea Ziua Recunoştinţei împreună cu familia, anunţă Secret Service, relatează DPA online.

Secret Service l-a identificat pe bărbat ca fiind Joseph Caputo. El a escaladat gardul în partea de nord a complexului, la ora locală 14.45 (21.45, ora României), şi a fost reţinut imediat, a declarat Robert Hoback, un purtător de cuvânt al Secret Service.

Acuzaţii de natură penală au fost formulate împotriva intrusului. Unitatea de elită a poliţiei a închis temporar reţedinţa prezidenţială, a mai anunţat Hoback.

În imagini difuzate de CNN, bărbatul apare înfăşurat într-un steag american escaladând gardul care înconjoară complexul.

Securitatea Casei Albe a fost consolidată în ultima perioadă, în urma unui incident foarte mediatizat în care alt bărbat a reuşit să sară gradul şi să pătrundă în sediul preşedinţiei înarmat cu un cuţit.

Fosta directoare a Secret Service Julia Pierson a fost nevoită să demisioneze, anul trecut, în urma unei serii de incidente în domeniul securităţii care au avut loc atât la reşedinţă, cât şi în timpul unor vizite ale lui Obama.

Familia Obama a sărbătorit Ziua Recunoştinţei la Casa Albă, cu friptură şi şuncă de curcan, sos de merişoare şi pâine de mălai, între alte feluri tradiţionale.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite