Alertă în zona Capitoliului din Washington, după ce un bărbat aflat într-o camionetă a anunţat că are o bombă VIDEO

0
0
Mai multe persoane au fost evacuate din zonă. Sursă FOTO: EPA-EFE
Mai multe persoane au fost evacuate din zonă. Sursă FOTO: EPA-EFE

Un bărbat aflat într-o camionetă parcată în exteriorul Bibliotecii Congresului a anunţat poliţia că are o bombă, alertă în urma căreia mai multe clădiri din zona Capitoliului SUA au fost evacuate, relatează AP.

UPDATE Bărbatul care susţinea că are o bombă în camioneta pe care a parcat-o în apropierea Capitoliului SUA s-a predat autorităţilor, informează AP.

Bărbatul respectiv, Floyd Ray Roseberry, în vârstă de 49 de ani, din Carolina de Nord, a ieşit din maşină şi a ajuns în custodia poliţiei cu puţin înainte de ora locală 14.30.

Negocierile cu el au durat aproximativ cinci ore.

Ştirea iniţială:

Evacuarea a avut loc după ce poliţiştii au observat că bărbatul ţine în mână un obiect ce pare să fie un dispozitiv de detonare, a precizat Thomas Manger, reprezentant al Poliţiei.

Negociatori ai poliţiei discută cu bărbatul, care scrie mesaje şi le arată autorităţilor din interiorul camionetei.

„Negociatorii mei încearcă să ajungă la încheiere paşnică a incidentului. Încercăm să obţinem cât mai multe informaţii pentru a găsi o cale pentru o înţelegere”, a afirmat Manger.

Totul a început la ora locală 09:15, când camioneta a fost parcată în faţa bibliotecii. Şoferul i-a spus atunci unui poliţist că are o bombă. Camioneta nu are plăcuţe de înmatriculare.

În zonă sunt plasaţi şi lunetişti pregătiţi să intervină dacă este cazul.

Un videoclip a fost postat de către suspect pe Facebook, a declarat pentru CNN un oficial din cadrul forţelor de ordine. Momentan, sursa citată nu a precizat numele suspectului. Este vorba despre un videoclip de aproximativ jumătate de oră în care apare un individ în interiorul unei camionete ţinând în mână o canistră despre care susţine că este o bombă în timp ce vorbeşte despre o „revoluţie”.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite