Alertă cu bombă la Casa Albă, în timpul unei conferinţe de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Secret Service au întrerupt desfăşurarea oboşnuită într-una din sălile în care se ţin conferinţele de presă  de la Casa Albă, marţi, în urma unei alerte cu bombă, iar jurnaliştii prezenţi la faţa locului au fost evacuaţi ca măsură de siguranţă.

Sala în care se ţin conferinţele de presă a fost evacuată în câteva clipe, iar membri ai echipelor speciale de securitate au intrat cu câini special antrenaţi pentru detectarea explozibililor.

Autorităţile spun că a fost o ameninţare cu bombă, prin telefon. A fost evacuată şi aripa de nord a Casei Albe, dar preşedintele Barack Obama nu a fost afectat de alertă şi a rămas în clădire.

Alerta cu bombă a fost declarată în urma unui apel telefonic la ora locală 13.53 (20.53, ora României).

Situaţia a revenit la normal în câteva minute, după ce echipele de securitate nu au găsit nimic suspect, iar conferinţa de presă a fost reluată.

Cu câteva ore înainte de acest incident, şi o parte a Senatului SUA (clădirile Dirksen şi Russel) a fost evacuată din cauza unei ameninţări cu bombă. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a reluat discuţiile cu jurnaliştii după aproape o jumătate de oră de la evacuare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite