Alegeri SUA 2020. Trump ameninţă să nu participe la următoarea dezbatere televizată cu Biden: formatul virtual „nu este acceptabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj cu Donald Trump (stânga) şi Joe Biden FOTO AFP
Colaj cu Donald Trump (stânga) şi Joe Biden FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu vrea să participe la o dezbatere electorală în format virtual cu contracandidatul său Joe Biden.

„Nu voi participa la o dezbatere virtuală”, a spus Trump, respingând astfel o propunere avansată pe fondul îmbolnăvirii preşedintelui american de COVID-19.

Liderul de la Casa Albă a anunţat vinerea trecută că s-a infectat cu noul coronavirus, după care s-a internat într-un spital militar. El s-a externat luni şi a pus boala sa pe seama unei „binecuvântări de la Dumnezeu”.

Joi, Comisia responsabilă cu organizarea dezbaterilor prezidenţiale a anunţat că viitorul duel Trump-Biden urmează să aibă loc aşa cum s-a stabilit, la 15 octombrie, doar că cei doi candidaţi să se afle în locuri separate.

„Cei doi candidaţi vor participa din locuri separate, la distanţă”, iar moderatorul şi un grup de americani selectaţi să-i intervieveze pe candidaţi se vor afla la Miami, în Florida, a precizat Comisia.

„Nu este acceptabil”, s-a revoltat Trump.

Joe Biden a declarat la rândul său că dezbaterea trebuie anulată dacă preşedintele în exerciţiu este încă infectat cu noul coronavirus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite