Ziar din Rusia: Zeci de militari răniţi sau ucişi în urma scufundării navei Moskva. Rusia ar muşamaliza evenimentul. Mărturia mamei unui marinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto AFP
Foto AFP

Aproximativ 40 de marinari au fost ucişi, mai mulţi sunt daţi dispăruţi şi alţii au fost răniţi în scufundarea navei de război Moskva, relatează ziarul independent rus Novaya Gazeta Europe, citând mama unui marinar despre care se crede că se află la bord.

Femeia a povestit că fiul ei a sunat-o de la bordul navei şi i-a spus că au fost loviţi de trei rachete venite de pe teritoriul ucrainean.

„M-a sunat şi plângea din cauza a ceea ce văzuse. A fost terifiant”, spune femeia, precizând că şi ea este speriată şi îngrijorată de viaţa copilului ei.

De asemenea, mama a mai spus că băiatul nu i-a oferit detalii despre ceea ce a văzut, fiind vorba de scene dramatice. El a precizat doar că unii membri ai echipajului şi-au pierdut membre din cauza exploziilor.

Ziarul rus nu a oferit numele mamei şi al marinarului, pentru ca ei să fie protejaţi. Publicaţia relatează că are documente care atestă că tânărul slujeşte Rusia.

Ministerul rus al Apărării nu a dat nicio declaraţie despre victimele de pe nava de război. În schimb, instituţia a publicat sâmbătă un videoclip despre care se spune că marinarii navei se întâlnesc cu comandantul Marinei Ruse la Sevastopol.

De asemenea, ministerul a precizat că nava s-a scufundat în urma unui incendiu şi a unei furtuni. În schimb, Ucraina a spus că a lovit nava de război cu două rachete, scrie BBC.

Ziarul independent rus, Novaya Gazeta Europe, a fost înfiinţat la începutul acestei luni pentru a compensa represiunea Rusiei asupra libertăţii presei. Omologul său rus şi-a suspendat operaţiunile în martie, după ce a fost ameninţat în mod repetat cu închiderea din cauza acoperirii invaziei Ucrainei.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite