Vladimir Putin: „Întotdeauna i-am văzut pe ucraineni ca pe un popor de frați și încă mai cred asta”

0
Publicat:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că Rusia nu este de vină pentru războiul din Ucraina, adăugând că ambele țări „împart o tragedie", relatează BBC.

Vladimir Putin
Putin a acuzat Occidentul că a „spălat pe creier” Ucraina. Foto: Profimedia (Arhivă)

În timpul unui discurs televizat cu oficiali militari de rang înalt, liderul de la Kremlin a declarat că vede în continuare Ucraina ca pe o „națiune frățească". 

Mai mult decât atât, el a declarat că acest conflict este „rezultatul politicii unor terțe țări” și nu al politicii rusești. În plus, liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul că a „spălat pe creier” fostele republici sovietice, începând cu Ucraina. 

Ani de zile am încercat să construim relații bune cu Ucraina, oferind împrumuturi și energie ieftină, dar nu a funcționat. Nu putem fi acuzați de nimic. Întotdeauna i-am văzut pe ucraineni ca pe un popor de frați și încă mai cred acest lucru. Ceea ce se întâmplă acum este o tragedie, dar nu este vina noastră”, a declarat Vladimir Putin

În timpul discursului, oficialii militari au afirmat că vor continua așa-zisa „operațiune militară specială” până în 2023. Vladimir Putin a adăugat că nu există nicio limită în ceea ce privește suma de bani pe care Rusia este dispusă să o cheltuiască. 

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a propus creșterea limitei de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu în Rusia. 

În conformitate cu legea actuală, rușii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani pot fi chemați la serviciul militar obligatoriu. Șoigu propune în prezent ca acest lucru să se aplice cetățenilor cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani. 

De asemenea, Șoigu a anunțat că intenționează să înființeze baze armate în două orașe portuare: Berdiansk și Mariupol

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite