Vladimir Putin continuă epurările în instituţiile de forţă: 16 generali au fost demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Vladimir Putin continuă epurările de cadre din instituţiile de forţă din Rusia. 16 generali din cadrul ministerului Situaţiilor de Urgenţă, ministerului de Interne şi Comitetul de Anchetă au fost demişi.

Decretul a fost semnat astăzi de liderul de la Kremlin. Cauzele pentru care generalii au fost scoşi din funcţii nu au fost făcute publice.

De asemenea, Vladimir Putin a desemnat un nou procuror în peninsula Crimeea, anexată în 2014. Este vorba despre Oleg Kamşilov, care a ocupat până acum funcţia de adjunct al procurorului de la Moscova.

Aceste demiteri vin în paralel cu epurarea în rândul serviciilor secrete din Rusia, pusă la cale de Vladimir Putin, în legătură cu presupusul dosar de şantaj împotriva lui Donald Trump dezvăluit de CNN şi BuzzFeed, în luna ianuarie. 

Potrivit USA Today, Putin este furios şi a arestat trei oficiali de rang înalt din structurile de informaţii, precum şi pe şeful celei mai importante firme cybersecurity din Rusia.

Analiza informaţiilor sugerează următoarele; că agenţiile de informaţii americane ar fi putut utiliza dosarul ca momeală pentru testarea capacităţii administraţiei lui Trump de a păstra un secret pe o chestiune de securitate naţională. Astfel, lui i s-a dat o versiune sau mai multe din documentul clasificat, urmând a fi observate  răspunsurile reale.

CNN a raportat pentru prima oară existenţa dosarului în 10 ianuarie. Cum Vladimir Putin a acţionat chiar în interiorul cercului său de apropiaţi, iar agenţiile de informaţii îl informaseră pe Donald Trump încă de la începutul lunii decembrie, atunci probabil că acesta din urmă ar fi împărtăşit conţinutul cu consilierul său de securitate naţională Matt Flynn şi, probabil, cu alţii.

Dezvăluirile privind represaliile lui Putin împotriva cercului său interior sunt un semn cheie în războiul continuu de spioni dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii, care ar putea valida în mod indirect conţinutul dosarului, şi ar putea da indicii suplimentare privind adevărata natură şi  profunzimea legăturilor dintre Donald Trump şi regimul de la Kremlin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite