Vladimir Putin: Acuzaţiile lui Obama privind intervenţia Rusiei în Ucraina sunt „nefondate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat luni ca „speculaţii bazate pe informaţii nefondate” acuzaţiile despre amestecul Rusiei în estul Ucrainei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele american Barack Obama, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

„Ca răspuns la preocupările exprimate de preşedintele american despre un pretins amestec rus în sud-estul Ucrainei, preşedintele rus a menţionat că astfel de speculaţii se bazează pe informaţii nefondate", a precizat conducerea de la Moscova într-un comunicat, citat de Agence France Presse.

„Vladimir Putin i-a cerut lui Barack Obama să facă tot posibilul să nu permită folosirea forţei şi o baie de sânge", a precizat Kremlinul. El a chemat din nou la negocieri care să implice "toate principalele forţe politice şi regiunile”, în scopul stabilirii unei structurri federale pentru Ucraina.

Documentul publicat de Kremlin mai punctează faptul că liderii de stat ai celor două mari puteri au căzut de acord asupra necesităţii „continuării eforturilor” în vederea găsirii unei soluţii diplomatice înainte de negocierile de joi, la Geneva.

Anterior, preşedinţia Franţei a anunţat că liderul de la Elysee, Francois Hollande, şi omologul lui din Statele Unite, Barack Obama,  au discutat despre situaţia din Ucraina şi împărtăşesc „aceeaşi îngrijorare” privind criza din regiunile rusofone.

„În cursul discuţiilor, François Hollande a pledat pentru reţinere şi a subliniat că provocările trebuie evitate. Franţa este determinată să continue colaborarea cu partenerii europeni pentru o politică a sancţiunilor fermă şi graduală”, potrivit conducerii de la Paris.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite