VIDEO Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a împuşcat în picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin exerciţii de tragere pe un poligon de tir FOTO Twitter
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin exerciţii de tragere pe un poligon de tir FOTO Twitter

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost dus la spital, după ce s-a împuşcat accidental în picior, informează Interfax, citând surse din cadrul familiei demnitarului . Accidentul ar fi avut loc pe un poligon de tir.

"Dmitri Olegovici s-a rănit accidental în picior şi acum se află într-un spital din Moscova. Viaţa lui nu este în pericol, dar este sub tratament", a spus sursa. Accidentul a avut loc în timp ce Rogozin se antrena într-o sală de tir. Oficial informaţia nu a fost confirmată.

Sursa respectivă a indicat că vicepremierul rus s-ar fi rănit accidental în timpul tragerilor şi acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a preşedintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de săptămâna trecută şi de la şedinţa cabinetului de miniştri de luni.

„Dmitri Olegovici s-a rănit la un picior şi se află într-un spital din Moscova", a menţionat sursa citată, adăugând că starea sa de sănătate nu suscită temeri, el primind îngrijiri medicale.

Uu consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, a dezminţit informaţia că Rogozin ar fi fost spitalizat în urma unui accident la tir.

"Noi nu confirmăm această informaţie, ea nu corespunde realităţii. Dmitri Olegovici se află la serviciu şi a coordonat marţi o şedinţă cu privire la stadiul lucrărilor de construcţie a cosmodromului Vostocinâi. Într-adevăr, cu câteva zile în urmă, el a suferit o rănire uşoară în cursul unui antrenament de handbal şi a beneficiat de un mic concediu medical. Dar toate acestea nu au nicio legătură cu informaţiile apărute", a explicat consilierul Nikita Anisimov. 

 În decembrie,Rogozin a postat pe  Twitter fotografiile de la exerciţiile sale de trageri de la un poligon.

Dmitri Rogozin este faimos pentru declaraţiile sale ostile în adresa Occidentului şi a ţărilor vecine Rusiei. În 2014 el declara că autorităţile ruse nu-şi vor „trage în picior" prin impunerea de sancţiuni împotriva Occidentului în sectorul spaţial.

În luna mai, Rogozin declara că tancurile ruseşti „nu au nevoie de viză" pentru a intra în Europa, explicând că nu se simte stânjenit de sancţiunile occidentale care impun interdicţii de călătorie în Europa sau SUA pentru o serie de responsabili ruşi.

„Întotdeauna fac glume pe acest subiect. Ei nu ne dau vize, au impus sancţiuni împotriva noastră, fie. Dar tancurile nu au nevoie de vize“, a spus el, în glumă, în timpul unei emisiuni difuzate de canalul public de televiziune Rossia 1. 

Rogozin, vicepremier responsabil de apărare şi sectorul spaţial în guvernul rus, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate sau provocatoare şi criticile permanente la adresa Occidentului. 

Foarte activ pe Twitter, Rogozin a dat asigurări că Rusia nu reprezintă un pericol pentru Occident ş că acesta va fi „distrus sub asaltul homosexualilor şi al Statului Islamic“. 

Dmitri Rogozin se află printre oficialii ruşi vizaţi de interdicţii de viză pentru călătorii în Uniunea Europeană şi SUA, ca răspuns la anexarea în luna martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite