UPDATE Incendiu devastator într-un centru comercial din Rusia: cel puţin 37 de persoane au murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu

Cel puţin 37 de persoane au murit, alte câteva zeci, printre care şi copii, sunt dispărute în incendiul care a izbucnit duminică într-un centru comercial în Siberia, scrie BBC.

UPDATE 00:20 Primele informaţii indicau cel puţin patru morţi, trei fiind copii, şi câteva zeci de răniţi.

Incidentul a izbucnit într-o sală de cinema şi a distrus mai mult de 1.000 de metri pătraţi din centrul comercial.  

De asemenea, 37 de persoane au decedat în urma incidentului, printre care unsprezece erau copii, potrivit Hotnews.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, informează Sputnik.

   

- Ştire iniţială -

Accidentul s-a produs în prima jumătate a zilei, iar focul a cuprins rapid 1500 de metri pătraţi ai centrului comercial şi agrement „Zimniaia vişnea“ (Vişina de iarnă) din oraşul Kemerovo, situat în estul Rusiei.

Focul a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii Winter Cherry din oraşul Kemerovo. În videoclipurile postate pe reţelele sociale se poate vedea cum iese fum de la geamuri iar pompierii evacuează zona.

De asemenea, pot fi văzute persoane care se aruncă de la geam pentru a scăpa de flăcări.

Un reprezentant al Comitetului pentru Investigaţii din Rusia, Svetlana Petrenko, a declarat că 26 de persoane au fost tratate sau transportate la spital pentru îngrijiri.

Incendiul a început în partea clădirii care cuprinde şi un complex de agrement şi un cinematograf, crescând astfel şansele ca mai mulţi copii să se afle printre victime.

Zeci de oameni au fost evacuaţi în cadrul unei operaţiuni de salvare în care au fost implicate 15 echipaje de pompieri. Cauza incendiului este deocamdată necunoscută, dar autorităţile au lansat o investigaţie.

15 echipe de pompieri au fost trimise la faţa locului pentru a stinge incendiul. Conform datelor prealabile, copii au fost surprinşi în sala de cinema a centrului. Conform datelor oferite de servicul local pentru situaţii excepţionale, şi-au pierdut viaţa patri minori, iar alte zece persoane au fost rănite.  Unele surse locale vorbesc despre 8 copii şi trei adulţi morţi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite