Un poliţist rus a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer de poliţie rus a fost condamnat de curând la 15 ani de închisoare, după ce a fost acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite ale Americii, informează Associated Press şi Interfax.

Astfel, Curtea Supremă din Moscova l-a găsit vinovat pe Roman Ushakov de trădare, după ce acesta a oferit informaţii clasificate ale Ministerului rus de Interne mai multor persoane din Statele Unite.

Potrivit procurorului rus Viktor Antipov, citat de agenţia Interfax, ofiţerul de poliţie acuzat de spionaj a fost prins în „flagrant” în timp ce desfăcea o piatră falsă, în interiorul ei fiind descoperite un „radiotransmiţător, suma de 37.000 de dolari, precum şi o scrisoare cu instrucţiuni de la CIA”.

Arestat în 2013, Roman Ushakov a pledat vinovat în faţa judecătorilor ruşi.

Un alt caz asemănător a avut loc în 2006, atunci când patru diplomaţi britanici au fost acuzaţi de spionaj la adresa Rusiei.

Cazurile de spionaj dintre cele două state au cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, în special din cauza relaţiilor tensionate dintre Washington şi Moscova, mai notează Associated Press.

Spre exemplu, Yevgeny Petrin, un fost angajat al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost arestat pentru spionaj în favoarea Statelor Unite. De asemenea, Vladimir Golubev, un fost cercetător nuclear, a fost acuzat la rândul său de spionaj, după ce ar fi deconspirat informaţii secrete într-un articol ştiinţific.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite