Tragedie în Rusia. O cazarmă dată în folosinţă în 2013 s-a prăbuşit peste soldaţi. 23 de morţi şi peste 20 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de ntervenţie au scos soldaţii de sub dărâmături
Echipele de ntervenţie au scos soldaţii de sub dărâmături

Douăzeci şi trei de militari au murit şi tot pe atâţia au fost răniţi după ce acoperişul unei cazărmi s-a prăbuşit în oraşul Omsk (Siberia) din Rusia într-un centru de antrenament al tinerilor paraşutişti. Autorităţile avertizează că numărul victimelor ar putea să crească, întrucât cinci persoane sunt date dispărute.

În total „42 de militari au fost recuperaţi de sub dărâmături, dintre care 23 sunt morţi“, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de TASS. Alţi nouăsprezece militari au fost spitalizaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Accidentul a avut loc duminică seara în satul Svetloe, o suburbie a oraşului Omsk (2.200 km est de Moscova), într-un centru de antrenament al tinerilor paraşutişti.

Mai multe echipaje de salvare, militari, dar şi voluntari au fost mobilizaţi pentru a scoate oamenii de sub dărâmături. Potrivit informaţiilor preliminare, clădirea a cedat din cauza nerespectării regulilor de construcţie.

Imaginile difuzate de televiziunea rusă arată soldaţi care formează un lanţ uman pentru a degaja un munte de dărâmături. „Resturile au fost degajate pe jumătate în acest moment“, a declarat comandantul trupelor aeropurtate ruse, Nikolai Ignatov.

Instituţia a fost dată în folosinţă în anul 2013. O anchetă penală a fost deschisă pentru a determina cauzele acestui accident.

Preşedintele Vladimir Putin a prezentat condoleanţe familiilor soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în incident şi a ordonat să fie oferită „toată asistenţa medicală necesară7 celor răniţi, conform unui comunicat al Kremlinului.

O anchetă penală a fost deschisă pentru a determina cauzele acestui accident.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite