Serviciile de informaţii ucrainene: Rusia mobilizează pe ascuns rezervişti şi deţinuţi ceceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Rusia ascunde faptul că mobilizează în masă rezervişti şi în plus recrutează deţinuţi ceceni în scopul de a-şi reface forţele care luptă în Ucraina, a afirmat marţi Directoratul Ucrainean de Informaţii (GUR), relatează Jerusalem Post.

Potrivit acestuia, Rusia va începe la 1 aprilie, concomitent cu înrolarea pentru serviciul militar obligatoriu, să mobilizeze rezervişti astfel încât să „acopere un număr mare de persoane care vor veni la centrele de recrutare”. 

GUR susţine că 100.000 de ruşi au semnat până acum contracte în cadrul programului rus pentru rezervişti care să fie utilizaţi în războiul din Ucraina. De asemenea, unui număr de 100 de deţinuţi ceceni cu condamnări pentru infracţiuni grave - jaf, crimă, trafic de droguri - încarceraţi la colonia penitenciară Cernokozovo li s-ar fi promis amnistiere în schimbul participării la război. Aceştia nu au voie să-şi anunţe familiile.

Pe 11 martie, Vladimir Putin a autorizat recrutarea a 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu. Potrivit serviciilor de informaţii şi armatei ucrainene, armata rusă a recrutat mercenari din Siria, Libia şi Serbia pentru a lupta în Ucraina în schimbul unui salariu lunar între 300 şi 600 de dolari.

Serviciile de informaţii militare britanice au transmis luni că echipe de mercenari ai companiei militare private ruse Wagner Group au fost trimise în estul Ucrainei pentru a sprijini forţele ruse.

„Se aşteaptă să desfăşoare peste 1.000 de mercenari, inclusiv lideri superiori ai organizaţiei, pentru a întreprinde operaţiuni de luptă”, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite