Rușii susțin că au descoperit urme de explozibili pe o navă de cereale străină

0
Publicat:

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB)) al Rusiei susține într-un comunicat publicat luni că a descoperit urme de explozibili pe o navă ce naviga din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a lua cereale.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

FSB spune că nava a fost andocată în portul ucrainean Chilia (Chilia Nouă, n. red.) în luna mai şi că ar fi putut fi folosită pentru a livra explozibili în Ucraina. Anunţul vine la o săptămână după ce Rusia s-a retras dintr-un acord ce a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră, cu nave supuse inspecţiilor de securitate, transmite Agerpres, care citează TASS și Reuters.

„Pe 22 iulie, în cala unei nave străine de marfă care se afla pe drum din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a încărca cereale, au fost găsite urme de explozibili - dinitrotoluen şi tetril. Au fost descoperite de asemenea semne de interferenţă în părţile structurale ale navei”, se arată în comunicatul difuzat de FSB.

Potrivit FSB, nava şi-a schimbat numele în timp ce se afla în portul Tuzla, din Turcia, la începutul acestei luni şi şi-a înlocuit echipajul, care era format din 12 cetăţeni ucraineni.

„Aceste circumstanţe pot indica posibilitatea utilizării navei civile străine pentru livrarea explozibililor pe teritoriul Ucrainei”, spune FSB.

Nava, pe care nu a numit-o, ar fi fost inspectată în strâmtoarea Kerci şi i s-ar fi interzis să-şi continue deplasarea.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite