Rusia promite Ucrainei gaze ieftine în schimbul sistemului de transport al gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin spune că Ucraina a făcut o greşeală strategică refuzând să-şi închirieze conductele de gaze Moscovei
Putin spune că Ucraina a făcut o greşeală strategică refuzând să-şi închirieze conductele de gaze Moscovei

Rusia va putea reduce în mod semnificativ preţul gazelor pentru Ucraina, în cazul în care Moscova şi Kievul vor găsi un compromis privind dezvoltarea ulterioară  şi gestionarea sistemului de transport al gazelor din Ucraina. Declaraţia îi aparţine ambasadorului rus în Ucraina, Mihail Zurabov.

„Dacă se va ajunge la unele soluţii, cred că acestea vor presupune şi reduceri semnificative a preţului la gazul rusesc pentru Ucraina", a spus Zurabov..

Ambasadorul rus  a subliniat Kievul şi Moscova examinează separat subiectul sistemului de transport al gazelor al Ucrainei şi nu este legat de tema cooperării în cadrul Uniunii vamale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat zilele trecute că Ucraina a comis o eroare strategică prin refuzul de a închiria sistemul său de transport de gaze. Totodată, el a subliniat că, dacă Kievul ar fi de acord, atunci Moscova şi-ar asuma angajamentul pentru dezvoltarea şi punerea în funcţiune a sistemului de transport al gazelor ucrainene.

"Apare întrebarea despre raţionalitatea existenţei sistemului ucrainean de transport al gazelor, dar noi suntem pregătiţi şi acum să purtăm un dialog în acest sens", a subliniat Putin.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite