Rusia intenționează să reia producţia de tancuri sovietice T-80

0
Publicat:

Rusia plănuieşte să reia producţia de tancuri T-80, relatează postul de televiziune Zvezda, care este administrat de Ministerul Apărării de la Moscova.

Tanc 7-80 FOTO Profimedia
Tanc 7-80 FOTO Profimedia

Aleksandr Potapov, directorul companiei producătoare de tancuri Uralvagonzavod, a declarat că i s-a trasat sarcina să reia producţia de tancuri T-80.

„Aceasta este sarcina sau cel puţin aceasta este sarcina pe care ne-a stabilit-o armata”, a precizat Potapov într-un interviu acordat pentru Zvezda, adăugând că uzina sa colaborează cu Ministerul rus al Industriei şi Comerţului asupra acestui plan.

Tancurile T-80 s-au dovedit extrem de utile în timpul „operaţiunii militare speciale” din Ucraina, susține Zvezda, folosind terminologia Kremlinului pentru a desemna invazia rusă asupra ţării vecine.

Tancurile T-80 sunt fabricate începând din 1976, din perioada sovietică, dar în număr mult mai mic decât tancurile T-72, mai vechi. În total, circa 10.000 de tancuri T-80 ar fi ieşit de pe linia de asamblare înainte ca producţia în serie să fie în linii mari suspendată în favoarea T-90, notează DPA, potrivit Agerpres.

Nu există alte detalii cu privire la posibila reluare a producţiei de tancuri T-80, dar, potrivit lui Potapov, există discuţii cu Ministerul Industriei pentru crearea unor noi facilităţi de producţie.

Rusia a înregistrat pierderi grele în timpul invaziei sale în Ucraina, care durează deja de 18 luni. Conform grupului de investigaţii Oryx, Rusia a pierdut peste 2.000 de tancuri pe câmpul de luptă din Ucraina.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite