Regimul Putin ├«nfiin┼úeaz─â o mi┼čcare patriotic─â pentru copii ┼či adolescen┼úi

0
0
Eveniment organizat de miscarea militar-patriotica Iunarmia FOTO EPA-EFE
Eveniment organizat la Sankt Petersburg de mi;carea militar-patriotic─â ÔÇ×IunarmiaÔÇŁ FOTO EPA-EFE

Duma de Stat, camera inferioar─â a Parlamentului rus, a votat miercuri ├«n a treia ┼či ultima lectur─â ├«n favoarea ├«nfiin┼ú─ârii mi┼čc─ârii na┼úionale pentru copii ┼či adolescen┼úi, o organiza┼úie de inspira┼úie sovietic─â menit─â impunerii unor valori patriotice.

Conform autorilor ini┼úiativei, noua organiza┼úie va fi finan┼úat─â de statul rus ┼či deschis─â tuturor copiilor care au ├«mplinit v├órsta de ┼čase ani.

Obiectivul ei este ÔÇ×s─â preg─âteasc─â copiii ┼či tinerii pentru via┼úa ├«n societate, form├óndu-le viziunea asupra lumii pe baza valorilor spirituale ┼či morale tradi┼úionale ruse┼čti, precum ┼či s─â se inoculeze dragostea ┼či respectul pentru patrieÔÇŁ, se arat─â ├«n textul propus ale┼čilor din Duma de Stat.

ÔÇ×Statul trebuie s─â creeze condi┼úii care contribuie la o dezvoltare spiritual─â, moral─â, intelectual─â ┼či fizic─â exhaustiv─â a copiilor, la ├«nv─â┼úarea patriotismului, a responsabilit─â┼úii civice ┼či a respectului pentru adul┼úiÔÇŁ, insist─â autorii ini┼úiativei.

Noua organiza┼úie pare inspirat─â din cea a pionierilor sovietici, urm├ónd s─â se bazeze pe responsabili ├«ns─ârcina┼úi cu realizarea ÔÇ×educa┼úiei patrioticeÔÇŁ ├«n sensul cerut de regimul Putin.

De altfel, conform deputatului Artiom Meteliov, din partidul Rusia Unit─â, aflat la putere, Vladimir Putin va primi propunerea s─â conduc─â a┼ča-numitul consiliu de observare al mi┼čc─ârii.

De la instalarea sa la putere, în 2000, Vladimir Putin a plasat patriotismul în centrul politicii de stat a Rusiei. Apoi, după lansarea invaziei din Ucraina, Kremlinul a depus eforturi pentru intensificarea retoricii patriotice în scopul de a strânge rândurile în jurul acţiunilor sale belicoase.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite