Realitatea alternativă a Kremlinului. Peskov: Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni, Occidentul nu este bun la istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”, îndemnând „partenerii occidentali” să fie raţionali.

„Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?”, a declarat Peskov, într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că „nu a fost foarte bun la istorie”, susţinând că Rusia nu a invadat niciodată o altă ţară.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul război”, a declarat Peskov, uitând de războaiele duse de Putin împotriva Ceceniei, Georgiei sau Ucrainei prin intermediul unor forţe separatiste şi chiar de anexarea Crimeei.

Şi totuşi, întrebat despre situaţia din Donbas, Peskov a avertizat că „orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare minoră poate duce la consecinţe ireparabile”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite