Un nou atac masiv cu rachete împotriva Ucrainei: Majoritatea proiectilelor lansate de ruși au fost doborâte

0

Peste 60 din cele aproximativ 70 de rachete lansate luni de Rusia împotriva infrastructurii ucrainene au fost doborâte, afirmă forțele aeriene ale Ucrainei.

Atac cu rachete la Krivoi Rog FOTO Twitter
Atac cu rachete la Krivoi Rog FOTO Twitter

„În total, au fost lansate peste 70 de rachete. Conform informaţiilor preliminare, 38 de rachete de croazieră (Kh-101/ Kh-555) au fost lansate de opt bombardiere strategice Tu-95M dinspre Marea Caspică şi Volgodonsk, regiunea Rostov”, au anunțat forţelor aeriene ale Ucrainei.

„Inamicul a lovit de asemenea cu 22 de rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave ale Flotei Mării Negre. În plus, Ucraina a fost atacată dinspre Marea Neagră cu rachete de croazieră lansate de bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22M3, precum şi cu rachete ghidate lansate de avioane de vânătoare SU-35”, mai menționează sursa citată.

Totuşi, câteva rachete lansate de ruși au lovit instalaţii energetice din regiunea capitalei Kiev, în regiunea Viniţia şi în regiunea Odesa, în aceasta din urmă fiind sistată furnizarea apei în urma opririi alimentării cu energie a staţiilor de pompare, transmite Agerpres, care citează Reuters și CNN.

Potrivit guvernatorului regiunii Kiev, aproximativ 40% din locuitori din jurul capitalei Ucrainei nu mai au curent electric după raidul de luni. Kievul a fost vizat luni de 10 rachete, dintre care 9 ar fi fost doborâte.

„Poporul nostru nu renunță niciodată”, a dat asigurări președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce sirenele antiaeriene au răsunat timp de mai multe ore.

La Zaporojie, două persoane au fost ucise și alte trei rănite în urma unui atac cu rachete.

La Krivoi Rog, rușii au luat la țintă cel mai mare combinat siderurgic din Ucraina. Potrivit unor relatări de la fața locului, cel puțin trei rachete au vizat combinatul siderurgic din Krivoi Rog. Atacul s-a soldat cu un mort și trei răniți.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri