Profesorii din Moscova, chestionaţi dacă sunt loiali regimului Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii şcolilor de stat din Moscova sunt obligaţi să completeze un chestionar care măsoară activitatea politică şi loialitatea faţă de autorităţi.

Într-un chestionar primit recent, profesorii din Moscova sunt întrebaţi dacă au participat la mitinguri pro-Kremlin sau la proteste ale opoziţiei în ultimii ani, precum şi dacă susţin ideea unei lovituri de stat pentru realizarea unei schimbări politice, dezvăluie televiziunea rusă independentă Dojd’, preluată de portalul The Moscow Times.

Totodată, profesorii au fost întrebaţi dacă discută evenimente globale sau interne cu elevii lor.

Potrivit surselor citate, chestionarul respectiv a fost elaborat de Academia Prezidenţială pentru Economia Naţională şi Administraţia Publică a Rusiei (RANEPA), iar directorii fac presiuni asupra profesorilor pentru a le completa.

„Chestionarul este una dintre cele mai fierbinţi ştiri din comunitatea profesională”, a declarat, referitor la acest subiect, Dmitri Rogozin, cercetător principal la Laboratorul de cercetări sociologice al RANEPA.

Contactat pentru a lămuri această situaţie, Departamentul de Educaţie pentru Moscova a susţinut că nu este implicat în sondajul RANEPA.

Chestionarul privind loialitatea profesorilor survine în contextul scăderii nivelului de încredere în autorităţile ruse. Potrivit sondajelor, sprijinul faţă de preşedintele rus Vladimir Putin a scăzut la jumătate în rândul tinerilor în ultimul an, notează The Moscow Times.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite