Prigojin, solicitare către un grup de presă important: „Faceți-mi rost de avioane de luptă F-35“

0
Publicat:

Șeful armatei de mercenari Wagner plasează, de asemenea, comenzi fictive pentru puști cu lunetă, mitraliere și lansatoare de grenade de fabricație americană.

Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner
Evgheni Prigojin, liderul grupului Wagner

Celebrul  ”războinic” rus Evgheni Prigojin a cerut ajutorul ziarului Politicp pentru a-și dota armata privată Wagner cu avioane de luptă Lockheed Martin F-35, scrie politico.eu.

Într-un mesaj vocal sarcastic transmis ca răspuns la o solicitare pentru un interviu, Prigojin a cerut, de asemenea, asistență pentru a obține puști cu lunetă, mitraliere și lansatoare de grenade fabricate în SUA.

"Vă rog să vorbiți cu contactele dumneavoastră pentru a putea obține aceste provizii", a declarat Prigojin, ai cărui mercenari au luptat în prima linie a războiului lui Vladimir Putin în Ucraina.

"Mai am o rugăminte pentru tine", a continuat Prigojin. "Așadar: F-35. Dacă este posibil, așa cum am discutat anterior, să cumpărăm provizii prin intermediul Noii Zeelande. S-ar putea să fie nevoie să realimenteze în Hawaii, dar nu prevăd o problemă."

Declarația lui Prigojin părea să fie o glumă: a fost făcută pe un ton jovial și ironic, în contrast total cu tiradele furioase și pline de blasfemii pe care le-a lansat la adresa celor mai înalte cadre militare rusești din cauza problemelor de aprovizionare a forțelor sale.

Site-ul Politico a luat legătura cu Prigojin în cadrul unei investigații prin care s-au găsit dovezi că producătorul puștii rusești Orsis T-5000, folosite de oamenii săi, a achiziționat muniție de la o companie americană.

El a răspuns că Wagner, care a capturat recent orașul Bahmut după o bătălie sângeroasă care a durat luni de zile, avea "o cantitate uriașă de muniție emisă de NATO rămasă de la armata ucraineană".

”Sunt sigur că îl cunoașteți pe Viktor”

În înregistrarea de două minute și jumătate postată pe canalul său de Telegram Kepka Prigojina, Prigojin a oferit, de asemenea, o prezentare a lui Viktor Bout, traficantul de arme rus eliberat în decembrie anul trecut de SUA într-un schimb de prizonieri cu jucătoarea profesionistă de baschet Brittney Greiner.

"Sunt sigur că îl cunoașteți bine pe Viktor Bout", a spus Prigojin. "Am vorbit deja cu el - este pregătit să se ocupe de toate livrările. Dar vom presupune că sunteți parte în acest dialog din partea Statelor Unite ale Americii".

"Așadar, vă strâng mâna, mulțumiri uriașe pentru întrebări și sper să îmi răspundeți. Evident, în legătură cu livrările de F-35, răspundeți într-un mesaj privat."

La final, Prigojin a mai spus "Douglas, amice, am uitat complet! Dacă afacerea se încheie, pușca mea personală Orsis va fi cadoul meu pentru tine”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite