Peste 250 de manifestanţi arestaţi la Moscova, după o demonstraţie împotriva preşedintelui Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 de manifestanţi au fost arestaţi, duminică, la Moscova, după o demonstraţie, neautorizată, împotriva preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat agenţia TASS.

Poliţia a precizat că 263 de persoane au fost arestate pentru "tulburarea ordinii publice", ei având asupra lor cuţite şi arme cu gloanţe de cauciuc.

Un jurnalist al postului de radio Ecoul Moscovei, Andrei Iejov, a scris pe Twitter că a fost arestat şi a postat un video dintr-o dubă a poliţiei, precizânt că majoritatea persoanelor reţinute aveau 20 de ani. El a fost apoi reţinut.

FSB, succesorul KGB-ului, a scris, vineri, pe site-ul său că a arestat toţi membrii Artpodgotovka, o mişcare anti-guvernamentală prezentă în regiunea Moscovei, şi a capturat 15 sticle de cocktail Molotov.

Reporterii Reuters, aflaţi în Moscova, au declarat că au văzut cum ofiţerii de poliţie au reţinut câteva zeci de persoane pe o stradă din Moscova, în ciuda faptului că niciunul dintre aceştia nu scanda slogane şi nici nu aveau pancarde.

 Poliţia rusă a efectuat sâmbătă la Moscova zeci de arestări în timpul tradiţionalei defilări anuale a ultranaţionaliştilor, în marea lor majoritate adversari ai preşedintelui Vladimir Putin, informează AFP.

Acest "Marş rus", care reuneşte în fiecare an de 4 noiembrie grupuri ultranaţionaliste şi de extremă dreapta, fusese autorizat, însă poliţia le-a interzis sâmbătă organizatorilor să-şi afişeze pancartele, din cauza sloganurilor considerate necorespunzătoare, de genul "Putin este un hoţ" sau "Libertate pentru deţinuţii politici". În replică, organizatorii au anulat mitingul, iar participanţii care nu trecuseră încă de detectoarele de metale instalate de poliţie au început să fie reţinuţi. 

La miting se strânseseră circa 300 de persoane, potrivit unui reporter al AFP, în timp ce poliţia a estimat la 200 numărul participanţilor. Cel puţin 30 de persoane au fost reţinute, potrivit unei surse poliţieneşti, citată de agenţia TASS. 

La rândul său, principalul oponent al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a reunit sâmbătă mii de oameni la un miting desfăşurat într-un mare magazin de mobilă, din oraşul siberian Irkuţk, după ce autorităţile locale i-au interzis să-şi convoace susţinătorii în centrul urbei, transmite EFE. 

Potrivit organizatorilor mitingului, circa 3.000 de oameni s-au înghesuit în spaţiul comercial, iar alte 1.000 de persoane au rămas pe afară. Primăria din Irkuţk, unul dintre principalele oraşe din Siberia de Est, a susţinut că la miting au luat parte doar circa 700 de persoane, în ciuda faptului că imaginile difuzate de mediile locale dovedeau că participarea a fost mult mai semnificativă, notează agenţia de presă spaniolă. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite