Pedeapsa pensionarei care a lăsat un bilet la mormântul părinților lui Putin

0
Publicat:

Irina Țibaneva, în vârstă de 60 de ani, care este acuzată de profanare de morminte și de cadavre fiindcă a lăsat un bilet la mormântul părinților președintelui rus Vladimir Putin, a fost plasată în arest la domiciliu, relatează Mediazona.

Pensionara care a fost acuzată de profanare de morminte a fost plasată în arest la domiciliu.
Vladimir Putin cu tatăl său Vladimir Putin și mama sa Maria Putina. FOTO Profimedia

Curtea Districtuală din St. Petersburg a decis, miercuri, 12 octombrie, ca Irina Țibaneva să fie plasată în arest la domiciliu până pe 8 noiembrie, sub acuzația de profanare de morminte din motive politice sau ideologice. În plus, acesteia îi este interzis să utilizeze telefonul și internetul. 

Pensionara a fost reținută după ce a lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților liderului de la Kremlin, riscând până la cinci ani de închisoare. 

Biletul, care a fost lăsat la mormânt, joi, 6 octombrie, conținea mesajul: „Părinți de maniac, luați-l la voi, provoacă atâta suferință și necazuri, întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un monstru și un criminal”. 

Irina Țibaneva a fost arestată pentru profanarea mormântului părinților lui Putin. FOTO Profimedia
Irina Țibaneva a fost arestată pentru profanarea mormântului părinților lui Putin. FOTO Profimedia

Femeia a fost reținută, luni, 10 octombrie, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din cimitir. 

Țibaneva nu a negat în instanță că a scris biletul, cu toate acestea poliția a efectuat un test ADN. Examenul grafologic a atestat, de asemenea, că este scrisul pensionarei. 

În urma analizei lingvistice s-a constatat faptul că biletul cuprinde „aprecieri negative la adresa președintelui rus Vladimir Putin”. 

În urmă cu o lună, membrii unui grup feminist împotriva războiului au lăsat un bilet la mormântul părinților liderului de la Kremlin, în care au scris că președintele rus „se comportă obraznic” și „amenință să arunce școala în aer”.   

Așadar, în urma acestor incidente se crede că au fost luate măsuri în ceea ce privește supravegherea video în cimitirul din Sankt Petersburg. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri