Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Rusia cere călugărilor să renunţe la smartphone-uri: „Sunt o ispită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a cerut călugărilor să renunţe la folosirea telefoanelor mobile pentru a nu mai accesa internetul. Patriarhul Kirill a susţinut că navigatul pe internet este o ispită pentru preoţi, care au datoria de a se feri din calea ei, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

„În ziua de astăzi internetul pare să fie o mare tentaţie”, a susţinut Patriarhul Kirill în timpul unei cuvântări la mănăstirea Zograf din Grecia, discurs publicat pe site-ul bisericii.

„În opinia mea, mulţi călugări se comportă destul de nepotrivit. Pe de-o parte, (călugării) părăsesc lumea pentru a favoriza condiţiile unei mântuiri, însă, pe de altă parte, aceştia îşi folosesc telefoanele mobile şi navighează pe internet unde, ştim cu toţii, există multe lucruri păcătoase şi tentaţii”.

Mai mult de atât, tradiţia monastică este în mod natural una foarte strictă şi nu are nevoie să se adapteze la condiţiile moderne şi la progresul tehnologic, a adăugat patriarhul.

Deşi Kirill a mai avertizat în trecut clerul cu privire la „manipularea” internetului, un oficial din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruseşti a declarat, sub protecţia anonimatului, că însuşi patriarhul foloseşte motoarele de căutare pentru a găsi informaţii.

 

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite