Oligarhii ruşi îşi mută iahturile în timp ce SUA caută să „vâneze” şi să îngheţe activele acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Superyacht-uri deţinute de miliardari ruşi care au legături cu preşedintele Vladimir Putin sunt în mişcare în timp ce Statele Unite şi aliaţii săi pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei  după invazia în Ucraina, relatează CNBC.

Datele analizate de CNBC de la Marine Traffic arată că cel puţin patru iahturi masive aparţinând liderilor de afaceri ruşi se îndreaptă spre Muntenegru şi Maldive, deoarece o serie nouă de sancţiuni au fost anunţate în ultimele zile de către liderii din întreaga lume, inclusiv Trezoreria SUA care vizează banca centrală a Rusiei.

Liderii ruşi cred că vor primi o nouă lovitură deoarece administraţia Biden a anunţat recent crearea unui grup operativ care va viza activele lor, inclusiv iahturi şi proprietăţi imobiliare. Franţa a realizat o listă de proprietăţi deţinute de oligarhii ruşi, inclusiv maşini şi iahturi, care ar putea fi confiscate sub sancţiunile Uniunii Europene.

„Săptămâna viitoare vom lansa un grup operativ transatlantic multilateral pentru a identifica, urmări şi îngheţa activele companiilor şi oligarhilor ruşi sancţionaţi – iahturile, conacele şi orice alte câştiguri nedorite pe care le putem găsi şi îngheţa conform legii”, a transmis Casa altă pe Twitter. 

Astfel, unii dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia îşi mută bărcile în alte locaţii, în speranţa că vor evita confiscarea lor.  

Cel puţin trei iahturi deţinute de miliardari ruşi se apropie de Maldive, o ţară mică din Oceanul Indian, care a fost o zonă exclusivistă pentru turiştii din Rusia de-a lungul anilor. Ministrul turismului din Maldive spune că invazia Rusiei asupra Ucrainei va avea o impact major în sectorul său de turism.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite