Nou motiv de scandal: un copil rus a fost ucis de către mama sa adoptivă, în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Astakhov, delegatul Kremlinului pentru drepturile copilului
Pavel Astakhov, delegatul Kremlinului pentru drepturile copilului

Un copil rus în vârstă de trei ani a fost ucis de către mama sa adoptivă, în Statele Unite, a declarat luni delegatul Kremlinului pentru drepturile copiilor, Pavel Astakhov, un nou scandal ruso-american, care intervine după interzicerea adopţiilor de copii ruşi de către americani, relatează AFP.

"Un copil rus în vârstă de trei ani a fost ucis în Texas de către mama sa adoptivă", a scris Astakhov pe pagina sa de Twitter.

"Maxime, 3 ani, a fost bătut, potrivit anchetatorilor, de către mama sa adoptivă care i-a administrat substanţe psihotrope puternice, pe o lungă perioadă de timp", a continuat responsabilul.

"Băiatul murise înainte să sosească ambulanţa, la care a apelat mama sa. Autopsia a arătat că avea mai multe răni", potrivit aceleiaşi surse.

"Crima a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Ambasada rusă a luat la cunoştinţă de acest fapt în ciuda absenţei unei reacţii oficiale din partea Departamentului de Stat", a criticat Astakhov. Rusia a acuzat americanii în repetate rânduri de maltratarea copiilor ruşi.

Legea rusă, care interzice adopţiile de către cetăţenii americani, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. Măsura se doreşte a fi un răspuns dat "listei Magniţchi", o lege promulgată de preşedintele Barack Obama, care interzice în special şederea pe teritoriul Statelor Unite a oficialilor ruşi implicaţi în moartea în închisoare, în 2009, a avocatului Serghei Magniţchi, sau alte încălcări ale drepturilor omului.

Legea împotriva adopţiilor poartă numele Dima Iakovlev, copil rus adoptat în Statele Unite în 2008 şi decedat ca uramre a faptului că părinţii săi adoptivi l-au uitat în maşina încinsă de soare.

Această lege, una dintre măsurile cele mai ostile întreprinse de Moscova împotriva Statelor Unite, începând cu Războiul Rece, a fost criticată vehement de către numeroase ONG-uri ruse şi internaţionale.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite