Video Luare de ostatici într-o închisoare din regiunea Volgograd. Patru gardieni au fost uciși VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mai mulţi deţinuţi” au luat ostatici gardieni într-o închisoare din regiunea Volgograd din sud-vestul Rusiei, au afirmat autorităţile, care au anunţat că există „victime”, relatează AFP.

FOTO WORLD News
FOTO WORLD News

UPDATE Patru polițiști dintr-o închisoare de maximă securitate din Rusia au fost uciși după ce deținuții care s-au identificat ca fiind afiliați ISIS au luat ostatici mai mulți membri ai personalului, a informat presa de stat rusă, relatează CNN.

Forțele speciale ruse au declarat că presupușii făptași au fost toți „eliminați” într-o operațiune în urma căreia unii ostatici au fost eliberați, la colonia penală din orașul Surovikino.

Garda Naţională a Rusiei (Rosgvardia) a scris pe Telegram: „Lunetiştii din forţele speciale ale Gărzii Naţionale Ruse din regiunea Volgograd au neutralizat patru prizonieri care luaseră ostatici angajaţi cu patru focuri precise; ostaticii au fost eliberati.”

Imagini grafice care circulă pe rețelele de socializare au arătat trei membri ai personalului penitenciarului în uniformă zăcând nemișcați în bălți de sânge, unul cu gâtul tăiat. Un al patrulea membru al personalului este văzut în genunchi în pragul unei uși.

Într-un alt videoclip, cei care iau ostatici pot fi văzuți fluturând steaguri ISIS.

UPDATE  Cel puţin trei angajaţi ai penitenciarului şi patru dintre agresorii lor au fost ucişi vineri în cursul unei luări de ostatici într-o închisoare din regiunea rusă Volgograd (sud-vest), au anunţat autorităţile.

Această luare de ostatici de mai multe ore, a doua într-o închisoare rusă în ceva mai mult de două luni, pare, ca şi precedenta, să poarte semnătura grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Potrivit serviciului federal al închisorilor (FSIN), cei patru agresori au luat ostatici opt angajaţi ai închisorii şi alţi patru deţinuţi în "colonia penitenciară nr. 19"."Criminalii le-au aplicat lovituri de cuţit de gravitate variabilă unui număr de patru angajaţi", a declarat FSIN într-un mesaj postat la sfârşitul după-amiezii pe Telegram.  


În timpul unei comisii disciplinare la colonia penală nr. 19, "mai mulţi deţinuţi au luat ostatici angajaţi", a precizat Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) într-un comunicat transmis pe Telegram.

Conform sursei citate, există "victime" şi sunt în derulare "operaţiuni" pentru eliberarea ostaticilor.

Media de stat ruse, citate de Reuters, relatează că un angajat al închisorii a fost ucis.

Un videoclip neautentificat şi difuzat de mai multe media ruse ar arăta scena incidentului, o încăpere cu podeaua acoperită de sânge.

În imagini pot fi văzuţi trei bărbaţi în uniformă, culcaţi la pământ şi însângeraţi, unii părând fără viaţă, şi alţi cel puţin doi bărbaţi filmaţi în picioare de un al treilea individ care vorbea în arabă.

Apoi, acesta din urmă revendică, în arabă, apartenenţa lor la Statul Islamic (SI).

În videoclipul de 46 de secunde, un bărbat ţine un cuţit într-o mână şi, cu cealaltă, pe unul dintre presupuşii gardieni de gât.

Închisoarea, situată în oraşul Surovikino, este desemnată ca o colonie penală cu o capacitate de până la 1.241 de deţinuţi de sex masculin, conform site-ului serviciului penitenciar.

Știrea Inițială

O fotografie neverificată distribuită de canalele de știri de pe Telegram ar arăta deținuți de la colonia penală deasupra unui gardian însângerat, relatează Moscow Times.

„Mai mulți deținuți au sechestrat personalul la o ședință a comitetului disciplinar al coloniei”, a declarat serviciul penitenciar, citat de TASS, fără a preciza numărul ostaticilor sau al atacatorilor.

Serviciile de urgență au declarat agenției de presă că trei deținuți au fost implicați în luarea de ostatici și că cel puțin un angajat al închisorii a fost ucis.

„Un grup de militanți ai Statului Islamic a preluat controlul asupra închisorii IK-19 din Surovikino, regiunea Volgograd, Rusia. Mai mulți ofițeri ai Penitenciarului Federal Rus au fost uciși, iar alții sunt în prezent ținuți ostatici”, scrie canalul de X Open Source Intel.

La mijlocul lunii iunie, mai mulţi membri ai organizaţiei jihadiste SI au fost ucişi după ce luaseră ostatici doi gardieni într-o închisoare din regiunea Rostov (sud-vest), învecinată cu Volgograd.

Rusia a fost vizată în mai multe rânduri de atacuri revendicate de organizaţia jihadistă, chiar dacă influenţa SI rămâne limitată în ţară.

La sfârşitul lunii martie, un atentat revendicat de SI împotriva Crocus City Hall, o sală de concert de lângă Moscova, unde bărbaţi înarmaţi au ucis 145 de persoane, a fost cel mai grav atac terorist comis în Rusia în aproape 20 de ani.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite