Jurnalistul şi propagandistul Kremlinului Vladimir Soloviov: „Rusia poartă deja un război de facto împotriva ţărilor din NATO”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Soloviov FOTO Captură Video
Vladimir Soloviov FOTO Captură Video

Jurnalistul rus Vladimir Soloviov, cunoscut drept propagandist al regimului de la Kremlin, susţine că Moscova poartă deja un război de facto împotriva ţărilor din NATO. Julia Davis de la Daily Beast a distribuit un clip subtitrat în engleză în care acesta spune că după ce Rusia termină operaţiunea în Ucraina urmează ţările europene şi „nu va exista niciun fel de milă”.

Moderatorul Vladimir Soloviov, o figură proeminentă a mediei ruse, care are propria emisiune la canalul de stat Russia-1, e de părere că „operaţiunea militară specială intră într-o nouă fază” în care vor ajunge să fie angajate nu doar armele livrate de ţările NATO, ci şi „operatorii lor”. „Ucrainenii nu mai sunt suficienţi” să ducă războiul singuri, observă moderatorul rus.

„Vom zdrobi maşinărie de război NATO şi cetăţeni NATO”, în măsura în care Rusia „începe să poarte un război împotriva ţărilor NATO”, spune el.

„Odată ce această operaţiune se încheie, NATO se va simţi obligată să-şi pună întrebarea: Avem ce ne trebuie pentru a ne apăra? Avem oameni suficienţi pentru a putea să ne apărăm? Iar în acel moment nu va exista niciun fel de milă. Nu va exista milă”.

Acesta s-a declarat convins că, în afară de „denazificarea” necesară a Ucrainei care are deja loc, „războiul împotriva Europei şi lumii începe să se contureze mai distinct, ceea ce înseamnă că va trebui să acţionăm diferit, şi să fim mult mai duri”.

Un număr de ţări NATO au anunţat recent că vor furniza trupelor ucrainene arme avansate şi artilerie grea şi urmează să le instruiască să le folosească. SUA  trimit sute de drone Switchblade şi artilerie cu rază lungă de acţiune Howitzer. Marea Britanie a anunţat recent că furnizează Ucrainei 120 de vehicule blindate şi sisteme de rachete anti-navă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite