Hocheistul Ivan Fedotov, portarul echipei Philadelphia Flyers, este reţinut în Rusia. Ce acuzaţii îi aduce statul

0
0
Hocheistul Ivan Fedotov

Rusul Ivan Fedotov, portar aflat sub contract cu echipa din NHL Philadelphia Flyers, este reţinut în Rusia, sub acuzaţia că refuză să-şi efectueze serviciul militar.

Ivan Fedotov (25 de ani) a fost pus sub acuzaţie în Rusia, fiind învinuit că se sustrage efectuării serviciului militar. Conform avocatului său, citat de cotidianul L’Equipe, hocheistul a fost reţinut de poliţia rusă, fiind momentan transferat la un spital militar.

„Din cauza stresului, Ivan a făcut o gastrită şi se simte rău. El spune că, în acest moment, nu beneficiază de o asistenţă medicală completă”, a mai declarat avocatul lui Fedotov unei agenţii de presă din Rusia.

Fedotov a jucat pentru echipa armatei ruse, ŢSKA Moscova, iar în luna mai a semnat un contract pe un an cu Philadelphia Flyers, echipă din NHL, iar autorităţile ruse au considerat că acesta este un act de dezertare, astfel încât hocheistul a fost ridicat de poliţie şi dus la cel mai apropiat birou de recrutare.

Ivan Fedotov a participat cu naţionala de hochei a Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022, unde a câştigat medalia de argint.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite