Expert militar: Putin are nevoie neapărat de o realizare pentru a-şi vinde războiul „dezastruos” din Ucraina ca pe o victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ruşi FOTO Getty Images
Soldaţi ruşi FOTO Getty Images

Armata rusă se află într-o „poziţie periculoasă” în Ucraina, dar Vladimir Putin are nevoie neapărat de o realizare pe teren pentru a-şi vinde „războiul dezastruos” din Ucraina „ca pe o victorie”, spune un expert militar britanic.

În opinia expertului militar Justin Bronk, trupele ruse au ajuns într-o „poziţie periculoasă” în Ucraina. În acelaşi timp, liderul de la Kremlin are nevoie urgent de o realizare importantă pe teren.

   

Armata rusă încă poate avea trei opţiuni, spune acest cercetător la Royal United Services Institute din Londra, şi anume: 1) crearea unei joncţiuni la Dnipro înaintând dinspre Melitopol şi Harkov; 2) continuarea bombardamentelor asupra Harkovului, Mariupolului şi altor localităţi; 3) încercuirea şi ocolirea Mîkolaivului.

Însă capacităţile armatei ruse sunt limitate, afirmă el.

În aceste condiţii, un moral ridical al trupelor şi al cetăţenilor ucraineni şi crearea unei reţele eficiente de livrare a armelor furnizate acum de occidentali sunt esenţiale pentru crearea unei baze eficiente de contraatac.

„Putin are acum nevoie ca forţele sale să obţină ceva ce poate să vândă propriului popor ca pe o victorie care merită aceste costuri uriaşe”, conchide Justin Bronk într-un interviu acordat pentru „Daily Mail”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite