Doi suspecţi au fost arestaţi privind uciderea lui Boris Nemţov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi au fost arestaţi, fiind suspectaţi de uciderea politicianului rus Boris Nemţov, au anunţat sâmbătă serviciile federale de securitate ruse (FSB).

Potrivit directorului FSB, suspecţii de uciderea lui Boris Nemţov se numesc Zaur Dadaiev şi Anzor Gubaşev. Alexander Bortnikov, directorul FSB citat de postul de televiziune Rossia-24, a declarat că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a fost deja informat de situaţie.

„Doi suspecţi au fost arestaţi ca rezultat al investigaţiilor privind uciderea lui Boris Nemţov. Suspecţii sunt Anzor Gubaşev şi Zaur Dadaev, iar şeful statului a fost deja informat“, a declarat Bortnikov.

Boris Nemţov a fost împuşcat mortal la ora 23.40 (22.40, ora României), pe 27 februarie, în timp ce trecea un pod de lângă Kremlin. El era însoţit de Anna Duriţkaia, un model ucrainean care s-a reîntors în Ucraina după interogatoriu, notează agenţia de ştiri rusă „Sputnik“.  

Avocatul lui Duriţkaia, Vadim Prohorov, a declarat pentru „Sputnik“ că femeii în vârstă de 23 de ani nu i s-a solicitat reîntoarcerea în Rusia pentru interogatorii adiacente după reţinerea celor doi suspecţi.

La scurtă vreme după asasinarea lui Boris Nemţov, Vladimir Putin a ordonat Comitetului de Investigaţii rus, Ministerului de Interne şi FSB să realizeze o echipă de investigaţii comună pentru a rezolva crima. Investigatorii au urmat mai multe piste privind uciderea politicianului, inclusiv posibile legături cu criza din Ucraina sau chiar posibilitatea ca omorul să fi fost comandat din motive de afaceri, conchide „Sputnik“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite