Condiții degradante pentru soldații ruși din Ucraina. Se luptă cu șobolanii și șoarecii care le-au invadat tranșeele | VIDEO

0
Publicat:

Noile imagini din interiorul tranșeelor ​​rusești arată șobolani și șoareci morți, cel mai recent semn al condițiilor de război tot mai grele și degradante pentru trupele de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Joi, 26 octombrie, conturi open source de pe X, site-ul de socializare cunoscut anterior sub numele de Twitter, au distribuit fotografii și videoclipuri cu șobolani în tranșeele rusești din regiunea ocupată Donețk, chiar la est de Avdiivka, unde forțele ruse desfășoară în prezent o ofensivă costisitoare, dar periculoasă.

O fotografie arătă un șobolan mare mort, întins lângă o armă, pentru a compara dimensiunile rozătoare. Fotografia a fost postată inițial de un blogger militar rus, dar a fost ștearsă ulterior.

Apoi, un videoclip distribuit online arată zeci de șoareci mișunând pe și sub ceea ce pare a fi un pat din tranșee. Postat inițial pe Telegram, videoclipul însoțește fotografii cu ceea ce un soldat rus a spus că sunt o pereche de pantofi roși de rozătoare.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent locațiile fotografiilor și videoclipurilor.

Șobolanii au fost de multă vreme o problemă în războiul de tranșee. În Primul Război Mondial, când tranșeele de-a lungul Frontului de Vest au fost umplute cu tot felul de resturi, hrană și cadavre, numărul șobolanilor a explodat. Și-au făcut cuiburi în zidurile de tranșee și barăci, adaptându-se la bombardamentele constante și la condițiile dure. Problema cu șobolanii a devenit atât de periculoase încât soldații i-au vânat adesea sau au adus câini și pisici pentru a-i prinde sau alunga.

Soldații ruși sunt asaltați de șoareci și șobolani FOTO Profimedia
Soldații ruși sunt asaltați de șoareci și șobolani FOTO Profimedia

Șobolanii nu numai că sunt capabili să răspândească boli soldaților, dar sunt, de asemenea, o problemă majoră de moral care provoacă disconfort. În Primul Război Mondial, au atacat mâncarea, limitând rațiile deja rare. Și în cazuri mai îngrozitoare, au trecut și la trupurile soldaților morți.

Nu este clar cât de răspândită este problema șobolanilor pe frontul din Ucraina, dar prezența lor în unele tranșee rusești se adaugă la condițiile deja degradante de-a lungul liniei frontului pentru trupele ruse. În ultimele săptămâni, pe măsură ce contraofensiva Ucrainei din sudul regiunii Zaporojie a încetinit și Rusia a început să lanseze asalturi de-a lungul frontului de est, au apărut o mulțime de exemple de desconsiderare a Moscovei față de soldații săi.

În Avdiivka, o zonă din estul Ucrainei unde se duc lupte grele , Putin pare să folosească din nou „tactica valului uman”, o practică înfiorătoare care implică trimiterea unui număr mare de soldați prost pregătiți și prost echipați în atacuri frontale pentru a încerca să-i copleșească pe apărătorii ucraineni. Au folosit această strategie și iarna trecută, ceea ce a dus la pierderi devastatoare pentru Rusiei și, probabil, a dus șa scăderea moralului trupelor.

Într-o conferință de presă de joi, 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Rusia a manifestat de multă vreme o lipsă de capacitate de a-și susține soldații pe linia frontului. „Au nevoie atât de disperată de a face și cel mai mic progres”, a spus el. „Ei aruncă literalmente în luptă tineri care nu au fost antrenați corespunzător, nu au fost echipați corespunzător și, cu siguranță, nu sunt conduși corespunzător”.

Kirby a acuzat, de asemenea, armata rusă că a executat soldații care refuză să urmeze ordinele. „Este condamnabil să-ți execuți propriii soldați pentru că nu au vrut să urmeze ordinele”, a spus el, adăugând: „Acum, amenințarea cu executarea unor unități întregi — este o barbarie. Liderii militari știu cât de rău au gestionat asta, din perspectivă militară”, a subliniat oficialul american.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite