Celebrul investitor Bill Browder susţine că Putin şi oligarhii ruşi au furat un trilion de dolari de la poporul rus

0
0
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Celebrul investitor Bill Browder susţine că Putin şi oligarhii ruşu au furat peste un trilion de dolari de la poporul rus după căderea Uniunii Sovietice.

„Aceştia sunt bani care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pentru sănătate şi educaţie, drumuri şi servicii", a declarat Browder la un eveniment organizat în Manhattan pentru a sărbători publicarea celei de-a doua sale cărţi, "Freezing Order", care povesteşte cum a devenit un duşman al lui Putin ca urmare a încercărilor sale de a expune corupţia de la Kremlin.

Nepot al liderului comunist american Earl Browder, Bill Browder a făcut miliarde de dolari prin Hermitage Capital Management, fondul pe care l-a înfiinţat în 1996, în perioada haotică a capitalismului rusesc., relatează Yahoo News, citat de Mediafax.

Pe măsură ce Browder a intensificat controlul asupra unora dintre companiile în care a investit - în special gigantul energetic Gazprom - a intrat în conflict cu Kremlin şi cu Putin.

Lui Browder i s-a interzis intrarea în Rusia în 2005. El locuieşte acum la Londra, un oraş preferat de oligarhii pe care îi dispreţuieşte.

„Toată lumea încearcă să se gândească la Rusia ca la un stat suveran şi la Putin ca la un lider care acţionează în interes naţional", a declarat Browder pentru Yahoo News, descriind această perspectivă ca fiind o neînţelegere fundamentală.

„Credeţi greşit că puteţi aplica ştiinţa politică în Rusia. Trebuie să fii criminolog pentru a înţelege Rusia. Oamenii nu intră în guvern pentru a servi ţara. Ei intră în guvern pentru a fura bani".

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite