Cel puţin 41 de oameni au murit în Rusia după ce au băut ulei de baie pe post de alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 41 de oameni au murit la Irkuţk, în Siberia, după ce au băut uleiuri de baie parfumate, conţinând alcool toxic, au anunţat luni autorităţile ruse, citate de AFP.

Victimele aveau între 35 şi 50 de ani.

În total, 57 de persoane au ajuns la spital în weekend, după ce au băut un lichid prezentat drept ulei de baie cu aromă de păducel, a anunţat Comitetul rus de Anchetă, într-un comunicat. 

În prezent, 16 persoane sunt în stare foarte gravă.

Potrivit autorităţilor, pe eticheta produsului se preciza că acesta nu trebuie ingerat, deoarece conţine metanol, o substanţă toxică. 

Cinci persoane au fost arestate în urma percheziţiilor făcute în magazinele unde este vândut astfel de ulei de baie, au afirmat anchetatorii.

Parfumurile ieftine şi loţiunile cu alcool sunt vândute fără restricţiile care se aplică băuturilor spirtoase şi sunt consumate uneori pe post de alcool de ruşii săraci. O sticlă de ulei parfumat de baie 25 de mililitri costă circa 40 de ruble (0,61 euro).

Primarul din Irkuţk a decretat stare de urgenţă în oraş, angajându-se să-i „demaşte şi să-i pedepsească pe făptaşi“, precum şi să informeze populaţia pentru a preveni astfel de tragedii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că este vorba de o „tragedie“, care trebuie tratată „cu foarte mare atenţie“. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite