Belarusa Anastasia Vaşukevici, care susţine că are secrete despre Trump şi Rusia, arestată la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un manechin belarus care afirmă că deţine probe ale unui amestec rus în alegerea lui Donald Trump în 2016 a fost arestată la Moscova, la sosirea avionului în care se afla din Thailanda, au declarat surse din poliţie penru Interfax, relatează Reuters.

Anastasia Vaşukevici, în vârstă de 27 de ani, şi alte trei persoane, au fost arestate la sosirea pe Aeroportul Şeremetievo, la Moscova, şi transferate într-un comisariat de poliţie.

Ele au fost expulzate de către autorităţile thailandeze. Arestate în fenruarie, în timpul unui ”seminar de formare în tehnici de seducţie”, în staţiunea balneară Pattaya, Vaşukevici, doi compatrioţi şi cinci cetăţeni ruşi au pledat vinovaţi de diverse aacuzaţii, între care conspiraţie şi racolaj.

Anastasia Vaşukevici, cunoscută şi sub numele Nastya Rybka, declara în urmă cu aproape un an că deţine mai multe ore de înregistrări ale unor conversaţii cu privire la amestecul în alegerile americane din 2016, implicându-l pe oligarhul Oleg Deripaska.

Ea a propus să furnizeze aceste înregistrări în schimul azilului în Statee Unite, însă nu a produs vreodată vreo probă care să-i susţină declaraţiile. Ea a anunţat ulterior că nu intenţionează să difuzeze ceva.

Reprezentanţi ai lui Deripaska o acuză că minte şi susţin că nu a fost vreodată amanta oligarhului, un apropiat al lui Vladimir Putin şi un fost asociat în afaceri al lui Paul Manafort, care a fost timp de câteva luni directorul campaniei electorale a lui Donald Trump.

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite