Viitorul Guvern va avea o altă structură. Vlad Filat, după negocieri: „Vom intra în acţiune directă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat a făcut declaraţii despre înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul negocierilor FOTO: Adevărul
Vlad Filat a făcut declaraţii despre înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul negocierilor FOTO: Adevărul

După negocierile de luni seară, liderii partidelor proeuropene au anunţat că s-a ajuns la mai multe înţelegeri, cum ar fi modul de guvernare şi structura Guvernului, transmite IPN.

Liderii celor trei partide proeuropene din Parlament au convenit luni seara, 13 iulie, asupra modului de guvernare şi a structurii viitorului guvern. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PLDM, Vlad Filat, la încheierea unei noi runde de negocieri pentru formarea unei alianţe de guvernare în format PLDM-PDM-PL.

„Mâine vom intra în acţiune directă la nivel de formalizare a înţelegerilor pe care le-am avut până acum. Am convenit şi asupra schimbării structurii Guvernului, care va avea loc în contextul reformei administraţiei publice centrale, ne-am înţeles şi în privinţa reformei administrativ-teritoriale. Nu s-a discutat despre partajarea funcţiilor şi nici asupra candidatului pentru funcţia de premier. La aceste negocieri am pornit de la zero, construim o coaliţie nouă, iar până la sfârşitul lunii vom desemna un guvern. Eu îmi doresc să avem o coaliţie de guvernare eficientă”, a comunicat Filat.

Liderul PLDM a mai informat că a fost discutată şi problema alegerii şefului statului, dar deocamdată nu s-a ajuns la o înţelegere. „Este necesar să stabilim  modul exact cum va fi ales preşedintele. Nu este inteligent ca depăşind o criză politică acum, peste câteva luni să intrăm în alta. Avem opţiuni puţine. Ne vom determina, dacă vor recurge la căutarea de voturi în Parlament pentru a alege şeful statului cu 61 de voturi, fie că vom recurge la modificarea Constituţiei prin referendum pentru ca preşedintele să fie ales cu majoritate simplă de voturi”, a adăugat Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite